Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για έλλειψη ευρωπαϊκής πολιτικής κατηγορεί την Μέρκελ ο πρώην Γερμανός ΥΠΕΞ

Για έλλειψη ευρωπαϊκής πολιτικής κατηγορεί την Μέρκελ ο πρώην Γερμανός ΥΠΕΞ
O σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Εξωτερικών, Φρ. Σταϊνμάιερ, κατηγορεί τη Μέρκελ για έλλειψη ευρωπαϊκής πολιτικής
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, επέκρινε δριμύτατα την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, για έλλειψη ευρωπαϊκής πολιτικής της κεντροδεξιάς κυβέρνησης.
"Η Μέρκελ δεν έχει ευρωπαϊκή πολιτική" είπε ο κ. Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του στην εφ. Tageszeitung "taz" (Ταγκεστσάιτουνγκ 9.6.11).
Στις Βρυξέλλες, η Μέρκελ βγάζει λόγους για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ενώ στη Γερμανία "χρησιμοποιεί όλες τις προκαταλήψεις κατά των νοτιοευρωπαίων. Αυτό δεν είναι πολιτική γραμμή, είναι μια επικίνδυνη εκδοχή ευρωπαϊκής πολιτικής", είπε ο κ. Σταϊνμάιερ.
Ο κορυφαίος σοσιαλδημοκράτης πολιτικός επέκρινε την κεντροδεξιά κυβέρνηση ότι με την απουσία ενός προφίλ στην εξωτερική πολιτική, μείωσε τη σημασία της Γερμανίας στην Ευρώπη.
"Οι μεγάλες χώρες, όπως η Γαλλία, παίρνουν σημαντικές αποφάσεις χωρίς τη Γερμανία. Μέσα σε δύο χρόνια μετατοπιστήκαμε από το κέντρο, στην περιφέρεια της διαμόρφωσης των ευρωπαϊκών εξελίξεων". Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επέκρινε "τάσεις επανεθνικοποίησης" της ευρωπαϊκής πολιτικής, σημειώνοντας ότι κυρίως η Γερμανία πρέπει να κάνει το καθήκον της και να αντιταχθεί στην τάση αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης