Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coeure (ΕΚΤ): Aνεξάρτητη από την Ελλάδα τυχόν απόφαση για QE - Xωρίς ουσία το Grexit

tags :
Coeure (ΕΚΤ): Aνεξάρτητη από την Ελλάδα τυχόν απόφαση για QE - Xωρίς ουσία το Grexit
H Eλλάδα χρειάζεται το ευρώ και η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα
(upd)Η Ελλάδα δεν αποτελεί λόγο καθυστέρησης ή επιτάχυνσης των αποφάσεων της ΕΚΤ για τυχόν εφαρμογή προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE), μέσω αγορών κρατικών ομολόγων, καθιστά σαφές ο B. Coeure, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.
Οι ελληνικές εκλογές δεν θα επιταχύνουν, αλλά ούτε και θα καθυστερήσουν τυχόν λήψη απόφασης για αγορές κρατικών ομολόγων, διαμηνύει χαρακτηριστικά.
Ταυτόχρονα σπεύδει να επισημάνει πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για οποιαδήποτε συζήτηση για QE από την ΕΚΤ.
H Eλλάδα χρειάζεται το ευρώ και η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα, ανέφερε ο Coeure.
Παράλληλα δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία ουσία στη συζήτηση και τα σενάρια περί Grexit.
"Η Ευρωζώνη δεν έχει εισέλθει σε τροχιά αποπληθωρισμού",πρόσθεσε.
Ωστόσο παραδέχθηκε πως οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου αποτελούν πρόκληση για την ΕΚΤ, σε ό,τι αφορά τον στόχο που έχει θέσει η κεντρική τράπεζα για την άνοδο του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.
Για τον άμεσο επανακαθορισμό της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ δεσμεύθηκε, λίγο νωρίτερα, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi.
"H EKT προχωρά άμεσα, ήδη από τις αρχές του νέου έτους, 2015, στον επανακαθορισμό της νομισματικής της πολιτικής", διαμηνύει ο Draghi, σε επιστολή του προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προς ενημέρωση των Ευρωβουλευτών.
Τα νέα μέτρα της ΕΚΤ μπορεί να περιλαμβάνουν αγορές κρατικών ομολόγων, σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο Draghi.
Επί της ουσίας ο διοικητής της ΕΚΤ προετοιμάζει το έδαφος για την επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων (QE), στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, στις 22 Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης