Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ το 61% των Γερμανών

Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ το 61% των Γερμανών
Να συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας στην Ελλάδα ζητούν 8 στους 10 Γερμανούς
Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη εφόσον δεν τηρήσει τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις τάσσεται το 61% των Γερμανών.
Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία infratest-dimap για το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, βάσει της μέτρησης, το 81% των Γερμανών πιστεύει ότι η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να συνεχιστεί η πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα, την ώρα που το 53% των Γερμανών εκτιμά ότι μια τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα είχε λιγότερο δραματικές επιπτώσεις σήμερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Παράλληλα, η πλειοψηφία των Γερμανών τάσσεται κατά του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.
Συγκεκριμένα, το 68% απορρίπτει το ενδεχόμενο «κουρέματος», ενώ μόλις το 28% το θεωρεί ως αποδεκτό σενάριο.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, πρώτο κόμμα παραμένουν οι Χριστιανοδημοκράτες με 41% και ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες με 26%.
Ακολουθούν οι Πράσινοι με 10%, το αριστερό Die Linke με 8%, το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία με 6% και οι Φιλελεύθεροι με 3%.
Δημοφιλέστερος πολιτικός είναι ο υπουργός Εξωτερικών (SPD) Frank Walter Steinmeier και ακολουθούν η Angela Merkel και ο Wolfgang Schaeuble.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης