Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διευρύνεται η πτώση στο πετρέλαιο – Μειώνουν τις εκτιμήσεις τους για το Brent, Goldman Sachs και SocGen

Διευρύνεται η πτώση στο πετρέλαιο – Μειώνουν τις εκτιμήσεις τους για το Brent, Goldman Sachs και SocGen
Στα 42 δολ. από 80 δολ. προηγουμένως μείωσε τη βραχυπρόθεσμη εκτίμησή της για το πετρέλαιο η Goldman Sachs
(upd) Διευρύνεται η πτώση στην τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές σήμερα, Δευτέρα, μετά τη μείωση των βραχυπρόθεσμων εκτιμήσεων από την Goldman Sachs και τη Societe Generale, αλλά τις πυρκαγιές που έπληξαν τα διυλιστήρια σε Οχάιο και Πενσιλβάνια κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, μειώνοντας τη ζήτηση για αργό στις ΗΠΑ.
Τόσο το αργό πετρέλαιο Brent όσο και το πετρέλαιο με αναφορά στις ΗΠΑ βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2009 και κινούνται πτωτικά τις επτά συνεχείς τελευταίες εβδομάδες.
Αναλυτές της Goldman Sachs μείωσαν τις τρίμηνες εκτιμήσεις τους για το πετρέλαιο Brent στα 42 δολάρια ανά βαρέλι από 80 δολ. προηγουμένως, ενώ για το αμερικανικό αργό στα 41 δολάρια το βαρέλι έναντι των 70 δολαρίων προηγουμένως, σημειώνοντας μάλιστα ότι θα παραμείνει πέριξ των 40 δολαρίων στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μισού του 2015.
Τα συμβόλαια Φεβρουαρίου για το αργό τύπου West Texas με αναφορά στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 1,52 δολ. ή 3,1%, στα 46,84 δολ. το βαρέλι, ενώ του πετρελαίου Brent σημείωσαν πτώση 1,56 δολ. ή 3,1%, στα 48,55 δολάρια το βαρέλι.
Σημειώνεται ότι και οι δύο τύποι πετρελαίου διαπραγματεύονται σε επίπεδα που είχαν να ειδωθούν περίπου έξι χρόνια πριν.
Πέραν της Goldman Sachs σε περικοπή των εκτιμήσεών της προχώρησε και η Societe Generale.
Ειδικότερα, μείωση την τιμή για το αργό πετρέλαιο Brent κατά 15 δολάρια, στα 55 δολάρια το 2015, ενώ για το πετρέλαιο West Texas με αναφορά στις ΗΠΑ περιέκοψε την τιμή κατά 14 δολάρια, στα 51 δολάρια το βαρέλι.
Σημειώνεται ότι χθες, Κυριακή, η Βενεζουέλα ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τη Σαουδική Αραβία να γίνει προσπάθεια ανάκαμψης της αγοράς πετρελαίου και των τιμών του «μαύρου χρυσού», με κρατικές πολιτικές μεταξύ των δύο χωρών, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε σχετικές διευκρινίσεις.
Η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη εξαγωγός πετρελαίου παγκοσμίως, έχει επισημάνει ότι δεν θα υποστηρίξει τις τιμές του «μαύρου χρυσού» προχωρώντας σε περικοπή της παραγωγής πετρελαίου, ενώ αγνοήσε τις εκκλήσεις από μικρότερες χώρες – μέλη του ΟΠΕΚ, συμπεριλαμβανομένης της Βενεζουέλας, να υπάρξει αντίδραση στη μειούμενη τιμή του πετρελαίου στη συνάντηση του Οργανισμού που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο.


(Πρώτη ενημέρωση 09:27, 12 Ιανουαρίου 2015)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης