Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρίτη θητεία Ερντογάν δείχνουν δημοσκοπήσεις στην Τουρκία

Τρίτη θητεία Ερντογάν δείχνουν δημοσκοπήσεις στην Τουρκία
Τρίτη θητεία ως πρωθυπουργός της Τουρκίας διεκδικεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τις πιθανότητες να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές να αυξάνονται. Μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες ο κ. Ερντογάν βλέπει να ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις να αυξάνονται, καθώς η χώρα βρίσκεται σε οικονομική άνθηση και ξεχωρίζει εν μέσω των αναταραχών που επικρατούν σε Ανατολή και Δύση.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το κόμμα του κ. Ταγίπ Ερντογάν κερδίζει το 49% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές της 12ης Ιουνίου, συντριπτικό ποσοστό και διπλάσιο του 26% που κερδίζει η αξιωματική αντιπολίτευση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος. Το κόμμα του κ. Ερντογάν, το ΑΚΡ ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας της Τουρκίας με το 34% των ψήφων το 2002, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια κέρδισε το 47%.
Προτεραιότητα του Ερντογάν, αν κερδίσει τελικά και αυτή τη μάχη των εκλογών, είναι η αναθεώρηση του συντάγματος, με μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν στην εμβάθυνση της δημοκρατίας και στην εκπλήρωση των απαιτήσεων της ΕΕ για την ένταξη της Τουρκίας στους 27.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης