Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Προς αναζήτηση τρόπων κάλυψης εισφοράς

Κύπρος: Προς αναζήτηση τρόπων κάλυψης εισφοράς
Το συνδικαλιστικό κίνημα είναι έτοιμο να συζητήσει με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, τρόπους για κάλυψη της εισφοράς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ, την επόμενη διετία, για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, με την προϋπόθεση ότι στην προσπάθεια αυτή θα συμβάλει και η εργοδοτική πλευρά.
Η συνεισφορά αυτή περιλαμβάνεται στο οικονομικό πακέτο της κυβέρνησης και στο πρόγραμμα σταθερότητας που έχει συμφωνηθεί. Μεταξύ των εισηγήσεων που τέθηκαν στο τραπέζι είναι η εισφορά των εργαζομένων καταβληθεί είτε με εφάπαξ καταβολή από το μισθό τους είτε με ειδική εισφορά ανάλογα με το μισθό που παίρνουν.
Ο γεν. διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) Μιχάλης Πήλικος σε δηλώσεις στο ΡΙΚ χαρακτήρισε λανθασμένη τη θέση των συντεχνιών ότι αν δεν συνεισφέρει η εργοδοτική πλευρά δεν θα συνεισφέρουν οι εργαζόμενοι. Είπε επίσης ότι τα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων έχουν αυξηθεί κατά 10% τα τελευταία τρία χρόνια σε αντίθεση με τα εισοδήματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, τα οποία έχουν μειωθεί. Ταυτόχρονα ανέφερε πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν ή υπέστησαν μεγάλες ζημιές.
Ο κ. Πήλικος υποστήριξε ότι για να βγει η οικονομία από την κρίση πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπους και να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε σωστό περιβάλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης