Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Αυξάνει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Γερμανίας

Bundesbank: Αυξάνει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Γερμανίας
Αυξάνει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της Γερμανίας η Bundesbank, αναφέροντας ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης «έχει εισέλθει σε μια ευρεία και παρατεταμένη οικονομική ανάπτυξη».
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Bundesbank, το ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 3,1% το τρέχον έτος και στο 1,8% το 2012. Υπενθυμίζεται ότι, ο πρώην Διοικητής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Axel Weber, τον περασμένο Φεβρουάριο έκανε λόγο για αύξηση της τάξης του 2,5% το 2011.
«Οι έρευνες δείχνουν ότι η οικονομική επέκταση της Γερμανίας θα μπορούσε να ξεπεράσει ακόμη και τις συγκεκριμένες προβλέψεις» αναφέρει χαρακτηριστικά η κεντρική τράπεζα.
Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,6% το προηγούμενο έτος, με τον ταχύτερο δηλαδή ρυθμό από την επανένωση προ δύο δεκαετιών, εξαιτίας της αλματώδους αύξησης των εξαγωγών.
Οι θετικές οικονομικές επιδόσεις της χώρας αναμένεται να ασκήσουν περαιτέρω πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει περισσότερο τα επιτόκια, παρότι επιδεινώνεται η κρίση του χρέους που πλήττει την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης