Τελευταία Νέα
Διεθνή

S&P: Αν θέλει η Γαλλία να διατηρήσει το «ΑΑΑ» να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις

S&P: Αν θέλει η Γαλλία να διατηρήσει το «ΑΑΑ» να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις
Περισσότερες μεταρρυθμίσεις ζητά από την γαλλική κυβέρνηση ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s, ως προϋπόθεση η χώρα να διατηρήσει την άριστη αξιολόγηση του ΑΑΑ. «Σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις τότε την επόμενη δεκαετία τίθεται εν αμφιβόλω η αξιολόγηση της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο οίκος.
Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν, είχε ανακοινώσει πριν από τρεις ημέρες ότι το μακροοικονομικό σενάριο της γαλλικής κυβέρνησης είναι υπερβολικά αισιόδοξο και υπάρχουν κίνδυνοι στα σχέδια μείωσης του ελλείμματος.
Η γαλλική κυβέρνηση προβλέπει ανάπτυξη της τάξης του 2% αυτό το χρόνο, 2,25% το 2012 και 2,5% στα επόμενα χρόνια και έχει δεσμευτεί να μειώσει το έλλειμμα στο 5,7% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος αυτό το χρόνο, στο 4,6% του ΑΕΠ τον επόμενο χρόνο, πριν φτάσει στο 3% το 2013.
Ο στόχος του ελλείμματος στο 3% το 2013 δεν αφήνει περιθώριο αν η οικονομική ανάπτυξη είναι χαμηλότερη των προβλέψεων, σημειώνει η Κομισιόν, προσθέτοντας ότι οι στόχοι μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά από τις αποκλίσεις των δαπανών γιατί τα μέτρα για την επίτευξη των στόχων μετά το τρέχον έτος δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης