Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Γερμανοί υποβαθμίζουν τις ΗΠΑ σε ΑΑ από ΑΑΑ

Οι Γερμανοί υποβαθμίζουν τις ΗΠΑ σε ΑΑ από ΑΑΑ
Ο γερμανικός οίκος αξιολόγησης Feri υποβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική αξιολόγηση των ΗΠΑ σε ΑΑ, από ΑΑΑ προηγουμένως, εξαιτίας των ανησυχιών που έχουν εκδηλωθεί τόσο για το ύψος του αμερικανικού χρέους όσο και για τα αναποτελεσματικά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Οι αναπτυξιακές προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας δεν αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη σχετικά με το αν θα καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο το δημόσιο χρέος, αναφέρει ο Feri, ο οποίος αποδίδει σημαντικό μέρος των σημερινών προβλημάτων στην κρίση που πέρασε η χώρα το 2008 και το 2009.
«Για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο το έλλειμμα των ΗΠΑ βρίσκεται σε διψήφιο νούμερο, γεγονός που οδηγεί στην αναθεώρηση των αξιολογήσεων μέχρι η αμερικανική κυβέρνηση παρουσιάσει έναν αξιόπιστο προϋπολογισμό», αναφέρει στην ανακοίνωση ο οίκος.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο οίκος αξιολόγησης Feri είναι μέλος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Γερμανίας (BaFin) ως ευρωπαϊκός οίκος με παρουσία 20 ετών. Η κλίμακα που χρησιμοποιεί έχει έντεκα σκάλες ξεκινώντας από την ΑΑΑ (best credit) και καταλήγοντας στην “Default” (χρεοκοπία).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης