Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν υφίσταται κίνδυνος «αποπληθωριστικής δίνης» στην Ευρώπη, δηλώνει ο Γερμανός αναπ. ΥΠΟΙΚ

Δεν υφίσταται κίνδυνος «αποπληθωριστικής δίνης» στην Ευρώπη, δηλώνει ο Γερμανός αναπ. ΥΠΟΙΚ
Οι δηλώσεις του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, Steffen Kampeter, προηγήθηκαν των ανακοινώσεων της Eurostat για τον πληθωρισμό
Παρά τα στοιχεία που δείχνουν ότι η Ευρώπη εισέρχεται σε μία περίοδο αποπληθωρισμού, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τις ανακοινώσεις της Eurostat, ο αναπληρωτής υπουργός της Οικονομίας, Steffen Kampeter, υποστηρίζει πως δεν είναι ρεαλιστικός ο κίνδυνος μιας γενικευμένης αποπληθωριστικής δίνης.
Ειδικότερα, το ανώτερο στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης, δήλωσε πως «αυτό που βιώνει η Ευρώπη, δεν είναι μια αποπληθωριστική δίνη, όπως αυτή περιγράφεται από τους οικονομολόγους ή όπως φαίνεται στα οικονομικά βιβλία, αλλά μια μετριοπαθής εξέλιξη στις τιμές».
«Βλέπω τα δεδομένα», σχολίασε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, «και τα δεδομένα δείχνουν ενίσχυσης του δομικού πληθωρισμού, ενώ στους τομείς της ενέργειας σημειώνεται μία συντηρητική υποχώρηση των τιμών».
Ως προς τη γερμανική οικονομία, ο Kampeter σχολίασε στο CNBC ότι «ενισχύεται πέρα από τις προσδοκίες μας», ενώ πιθανό ενδεχόμενο θεωρείται μια, επί τα βελτίω, διάψευση των οικονομολόγων, ως προς την ανάπτυξη του ΑΕΠ, του τρέχοντος έτους.
Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι «τα καλά νέα είναι ότι η Γερμανία αναπτύσσεται και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται».
«Το ΑΕΠ μας αυξάνεται πέρα από τις προσδοκίες μας και ο κύριος παράγοντας είναι η αυξημένη ιδιωτική ζήτηση», έτσι ώστε «αν το ΑΕΠ ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών δεν θα με εκπλήξει ως γεγονός», δήλωσε ο Kampeter.
Τέλος, κατέληξε ότι ως βουλευτής της Γερμανίας, έχει επιφορτιστεί με την εξέταση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στη Γερμανία, και την Ευρώπη στο σύνολό της, με στόχο να διασφαλιστεί ότι οι επενδύσεις στην Ευρώπη θα συνεχίσουν να κρατούν ψηλά τον ανταγωνισμό στην περιοχή

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης