Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τις επόμενες ώρες η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των τρένων στη σήραγγα της Μάγχης

Τις επόμενες ώρες η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των τρένων στη σήραγγα της Μάγχης
Η πυρκαγιά στη βόρεια σήραγγα τέθηκε υπό έλεγχο το απόγευμα
Για αποκατάσταση της κυκλοφορίας των τρένων στη σήραγγα της Μάγχης δεσμεύτηκε η Eurotunnel, καθώς η μικρή εστία της φωτιάς που εντοπίστηκε σήμερα σε μία από τις δύο σήραγγες θα σβηστεί σύντομα.
Η πυρκαγιά, που ξέσπασε σε «ένα ή δύο φορτηγά» που μεταφέρονταν από ένα ρυμουλκούμενο όχημα στη βόρεια σήραγγα τέθηκε υπό έλεγχο στις 17:30 (19:30 ώρα Ελλάδας) και θα σβηστεί πολύ σύντομα, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.
Η κυκλοφορία που διακόπηκε εξ ολοκλήρου από το μεσημέρι αναμένεται να επαναληφθεί το βράδυ και στις δύο κατευθύνσεις της νότιας σήραγγας η οποία δεν επηρεάστηκε από το συμβάν, ανέφερε η εκπρόσωπος της Eurotunnel.
«Υπήρχε πολύς καπνός», δήλωσε ο Ντενί Γκοντάν, υπο-περιφερειάρχης του Καλέ (βορειοδυτική Γαλλία), ο οποίος μετέβη επί τόπου για να διευθύνει τις επιχειρήσεις.
«Αυτή την ώρα, η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, θα σβήσει πολύ σύντομα»", είπε. «Δεν γνωρίζουμε την έκταση των ζημιών», πρόσθεσε, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για μεγάλη πυρκαγιά.
Αρχικά η Eurotunnel είχε κάνει λόγο για μια απλή απελευθέρωση καπνού που προκάλεσε την ενεργοποίηση των ανιχνευτών της σήραγγας και τα συστήματα συναγερμού.
«Έπειτα από επιθεωρήσεις ασφαλείας για προληπτικούς λόγους, η κυκλοφορία θα μπορεί να επαναληφθεί το βράδυ στη νότια σήραγγα, στη συνέχεια αύριο το πρωί στη βόρεια σήραγγα έπειτα από τις απαραίτητες τεχνικές επιθεωρήσεις», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Eurotunnel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης