Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαμηλότερα οδεύει το πετρέλαιο, μετά τη μείωση των εκτιμήσεων και από την J.P. Morgan

Χαμηλότερα οδεύει το πετρέλαιο, μετά τη μείωση των εκτιμήσεων και από την J.P. Morgan
Ο οίκος «βλέπει» την τιμή του πετρελαίου ανά βαρέλι στα 49 δολάρια για το 2015
Νέα πτώση καταγράφει η τιμή του πετρελαίου Brent τη Δευτέρα, καθώς άλλη μία επενδυτική τράπεζα προχώρησε σε μείωση των εκτιμήσεών της για την τιμή του «μαύρου χρυσού».
Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια για παράδοση Φεβρουαρίου υποχωρούσαν κατά 63 σεντ, στα 48,17 δολάρια ανά βαρέλι.
Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, τα συμβόλαια Μαρτίου για πετρέλαιο Brent κατέγραφαν σήμερα, Δευτέρα, πτώση 1% ή 52 σεντ, στα 49,63 δολάρια το βαρέλι.
Παρά τη σχεδόν 60% μείωση στην τιμή του πετρελαίου από τα μέσα του 2014, οι ισορροπίες στην αγορά πετρελαίου παραμένουν αδύναμες, με τις προοπτικές ανάκαμψης να παραμένουν αμυδρές προς το παρόν το 2015», σημειώνει αναλυτής της Barclays.
Σήμερα, Δευτέρα, η J.P. Morgan ήταν η τελευταία τράπεζα που προχώρησε σε μείωση των προβλέψεών της σχετικά με τις τιμές του «μαύρου χρυσού» το 2015.
Ειδικότερα, η J.P. Morgan «βλέπει» την τιμή του αργού πετρελαίου το 2015 στα 49 δολάρια το βαρέλι.
«Βλέπουμε σημαντική υπερπρομήθεια πετρελαίου, με τον κίνδυνο η τιμή του πετρελαίου να υποχωρήσει στα 40 δολάρια το βαρέλι βραχυπρόθεσμα, σε περίπτωση που η αγορά πετρελαίου δεν είναι σε θέση να "φιλοξενήσει" το πλεόνασμα προμήθειας 1,6 εκατ. βαρελιών ημερησίως», σημειώνει.
Προσθέτει δε, ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να φθάσουν ακόμη και τα 38 δολάρια ανά βαρέλι κατά μέσο όρο.
Σημειώνεται ότι η J.P. Morgan περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για την τιμή του «μαύρου χρυσού» από τα 82 δολ. ανά βαρέλι στα 49 δολ. ανά βαρέλι το 2015 και για το 2016 εκτιμά ότι η τιμή θα διαμορφωθεί στα 56,80 δολ. ανά βαρέλι από 87,75 δολ. προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης