Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ στρατού και ενόπλων στη Συρία

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ στρατού και ενόπλων στη Συρία
(upd) Σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται σήμερα ανάμεσα στο στρατό και ενόπλους στη βόρεια πόλη Τζισρ αλ Σούγουρ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας, προσθέτοντας ότι σκοτώθηκαν δύο "μέλη ενόπλων οργανώσεων" και ότι μεγάλος αριθμός ατόμων έχει συλληφθεί.
"Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται ανάμεσα σε μονάδες του στρατού και μέλη ενόπλων οργανώσεων που έχουν πάρει θέση γύρω και μέσα στην πόλη Τζισρ αλ Σούγουρ", προσέθεσε η κρατική τηλεόραση.
"Δύο μέλη των ενόπλων οργανώσεων σκοτώθηκαν, μεγάλος αριθμός ατόμων συνελήφθη και κατασχέθηκαν φονικά όπλα που είχαν στην κατοχή τους", μετέδωσε επίσης η κρατική τηλεόραση, διευκρινίζοντας ότι μονάδες του στρατού εξουδετέρωσαν βόμβες και εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί από ενόπλους στις γέφυρες και τους δρόμους της πόλης.
Η επαλήθευση των πληροφοριών αυτών είναι δύσκολη, καθώς η Συρία έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στη χώρα των περισσότερων ξένων ανταποκριτών.

Βρετανία: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ οφείλει να πάρει μια "σαφή θέση" για τη Συρία


Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ οφείλει να πάρει μια «σαφή θέση» για τη Συρία, σε μια απόφαση με την οποία θα καταδικάζεται η καταστολή των διαδηλώσεων από τις κυβερνητικές δυνάμεις στη χώρα αυτή, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ στο δίκτυο Sky News.
Σύμφωνα με τον Χέιγκ, οι προοπτικές επίτευξης μιας λύσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας βρίσκονται «στην κόψη του ξυραφιού», κυρίως λόγω της αντίθεσης του Λιβάνου. Τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν μέχρι στιγμής σε μια απόφαση και οι συνομιλίες θα συνεχίζονταν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Ωστόσο κατά το διάστημα αυτό ο συριακός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις καταστολής. Σήμερα εισέβαλλε στην πόλη Τζισρ αλ Σούγουρ στο Ιντλέμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, για να «εκδιώξει τις ένοπλες ομάδες», σύμφωνα με την κρατική συριακή τηλεόραση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης