Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Δεν είμαστε η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο

Κίνα: Δεν είμαστε η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο
Τα στοιχεία από την στατιστική υπηρεσία της Κίνας έρχονται να αμφισβητήσουν την κατάταξη του ΔΝΤ
Η στατιστική υπηρεσία της Κίνας και ο διευθυντής της, Ma Jiantang, έρχονται να διαψεύσουν τους ισχυρισμούς του ΔΝΤ ότι η κινεζική οικονομία ξεπέρασε αυτή των ΗΠΑ και έγινε η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΔΝΤ, σχετικά με την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης, η Κίνα παρήγαγε αγαθά και υπηρεσίες συνολικής αξίας 17,6 τρισ. δολάρια το 2014, έναντι 17,4 τρισ. που παρήγαγαν οι ΗΠΑ, φέρνοντας την κινεζική οικονομία στο υψηλότερο βάθρο παγκοσμίως.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον διευθυντή της στατιστική υπηρεσίας της Κίνας «οι αριθμοί ενδέχεται να υποτίμησαν τα επίπεδα των τιμών στην Κίνα και να υπερτίμησαν το κινεζικό ΑΕΠ», προσθέτοντας πως «ο συνολικός όγκος της οικονομίας μας αυξάνεται, αλλά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ παραμένει χαμηλό».
Ο Ma ανέφερε, επίσης, ότι η Κίνα παραμένει αναπτυσσόμενη χώρα, με περίπου 200 εκατ. πολίτες να ζουν στην φτώχια.
Σημειώνεται ότι η Κίνα μάχεται κατά του χαρακτηρισμού «ανεπτυγμένη οικονομία», παραμένει στις «αναπτυσσόμενες», καθώς αυτός ο χαρακτηρισμός θα επέφερε αλλαγές σε κάποιες από τις διεθνείς συνθήκες, οι οποίες προβλέπουν διαφορετικούς όρους για τις πλούσιες και τις φτωχές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης