Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΔΝΤ): Η αγορά ήδη έχει προεξοφλήσει το QE της ΕΚΤ - Η πορεία του ευρώ το αποδεικνύει

Lagarde (ΔΝΤ): Η αγορά ήδη έχει προεξοφλήσει το QE της ΕΚΤ - Η πορεία του ευρώ το αποδεικνύει
Αν κοιτάξει κανείς την πορεία του ευρώ, δεν μπορεί να αρνηθεί ότι έχει ενσωματώσει τις προσδοκίες ότι το QE είναι έτοιμο να έρθει στην Ευρωζώνη
Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήδη έχει θετικές επιπτώσεις στην οικονομία της Ευρωζώνης, σύμφωνα με την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, η οποία παρέπεμψε στην ανάλυση των δεδομένων της αγοράς.
Μιλώντας σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, η Lagarde επισήμανει ότι αν κοιτάξει κανείς την πορεία του ευρώ, δεν μπορεί να αρνηθεί ότι έχει ενσωματώσει τις προσδοκίες ότι το QE είναι έτοιμο να έρθει στην Ευρωζώνη.
Η Lagarde προσέθεσε ότι εάν υπάρξει κάποια αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, οι αναδυόμενες αγορές που συνδέονται με την οικονομία της θα ωφεληθούν.
"Αν υπάρχει περισσότερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ευρωζώνη, οι αναπτυσσόμενες αγορές στην Ευρώπη θα επωφεληθούν από αυτό, διότι το ήμισυ του εμπορίου τους πηγαίνει πραγματικά στη ζώνη", δήλωσε η Lagarde.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης