Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel (Γερμανία): Οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμοι για γενναίες αποφάσεις, με πολιτικό κόστος

Gabriel (Γερμανία): Οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμοι για γενναίες αποφάσεις, με πολιτικό κόστος
Στόχος της Γερμανίας είναι να στηρίξει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το πρόγραμμα της Κομισιόν, δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας
Η Γερμανία προσπαθεί μέσω των δικών της πολιτικών, των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων να δώσει ώθηση ανάπτυξης και να στηρίξει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη οφείλουν να προβαίνουν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, υποστήριξε από το Νταβός, της Ελβετίας, ο αντικαγκελάριος, Sigmar Gabriel.
Ειδικότερα, ο ανώτερος Γερμανός αξιωματούχος ανέφερε ότι στόχος της χώρας του είναι να στηρίξει την ΕΕ και το πρόγραμμα σταθερότητας της Κομισιόν, ωστόσο και οι υπόλοιπες πολιτικές ηγεσίες στην Ευρώπη πρέπει να «πουλήσουν» τις μεταρρυθμίσεις στο λαό τους.
«Κάθε χώρα», πρόσθεσε, «πρέπει να έχει το θάρρος να προβεί στις δομικές μεταρρυθμίσεις και να μιλήσει για αυτές στο λαό, αποφεύγοντας την τρομολαγνεία».
«Κάτι που, το γνωρίζω, είναι δύσκολο», συμπλήρωσε ο Gabriel, καθώς το πολιτικό κόστος είναι μεγάλο.
Για παράδειγμα, υπονοώντας, ίσως, την περίπτωση της ΝΔ στην Ελλάδα, ή ακόμα και του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση που προβαίνει στις εν λόγω μεταρρυθμίσεις ενδέχεται να χάσει τις επόμενες εκλογές, ωστόσο τόνισε πως «δεν υπάρχει άλλος δρόμος».
«Η άλλη επιλογή είναι να επιμηκυνθεί η κρίση και η κατάσταση να γίνει αφόρητη για τους πολίτες», ανέφερε, επιπλέον.
Σχολίασε πως οι μεταρρυθμίσεις είναι δυνατό να συνοδεύονται από ανάπτυξη, καθώς και ότι «η ευρωπαϊκή πολιτική και η πολιτική του κάθε κράτους, δεν θα πρέπει να ασκείται μόνο από ένα θεσμικό όργανο».
Ως προς το πρόγραμμα που προωθεί η Κομισιόν και ο Jean Claude Juncker, ο Gabriel θεωρεί πως «τουλάχιστον παρέχει την ευκαιρία για έναν συνδυασμό διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και μεταρρυθμίσεων ανάπτυξης, ενώ πρόσθεσε ότι ελπίζει το πρόγραμμα να οδηγήσει σε ανάπτυξη τομείς όπως η έρευνα, η τεχνολογία και η ενέργεια.
Τέλος, ως προς το δύσκολο ερώτημα «πως ένας πολιτικός θα πείσει τους πολίτες για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων», ο Sigmar Gabriel ανέφερε ότι «είναι μια δύσκολη αποστολή για τους πολιτικούς, να δώσουν αυτή την αυτοπεποίθηση στους ψηφοφόρους, ώστε να πιστέψουν ότι τα παιδιά τους θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον».
«Αυτό είναι το δυσκολότερο επίτευγμα και θεωρώ ότι κάποιοι το έχουν επιτύχει», κατέληξε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης