Τελευταία Νέα
Διεθνή

I. Shuvalov: Η κρίση στη Ρωσία θα επιδεινωθεί και θα διαρκέσει περισσότερο

I. Shuvalov: Η κρίση στη Ρωσία θα επιδεινωθεί και θα διαρκέσει περισσότερο
Η Μόσχα θα πρέπει να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις και την υποστήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τόνισε ο ρώσος αναπλ. πρωθυπουργός
Η κρίση στη Ρωσία θα επιδεινωθεί, ενώ είναι πολύ πιθανό να διαρκέσει περισσότερο έναντι αυτής του 2008-2009, σημείωσε ο πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας, Igor Shuvalov, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η Ρωσία εισέρχεται σε μια βαθύτερη κρίση σε σχέση με αυτή που ξέσπασε πριν από επτά χρόνια, όταν χτυπήθηκε για περίπου δύο χρόνια από την παγκόσμια κρίση.
Η Μόσχα το περασμένο έτος οδηγήθηκε στην ύφεση εν μέσω της διολίσθησης των εξαγωγικών τιμών ενέργειας, αλλά και από τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από τη Δύση, εξαιτίας της στάσης της στο θέμα της Ουκρανίας.
Παράλληλα, ο Shuvalov ανέφερε ότι η Ρωσία θα πρέπει να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις και την υποστήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
«Τα πράγματα θα επιδεινωθούν και το σχέδιο ενάντια στην κρίση θα πρέπει να στοχεύσει στην σκληρή προσαρμογή της οικονομίας», τόνισε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης