Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τις επόμενες ημέρες η πρωτη αμερικανική στρατιωτική αποστολή στη Μέση ανατολή

tags :
Τις επόμενες ημέρες η πρωτη αμερικανική στρατιωτική αποστολή στη Μέση ανατολή
Στόχος η εκπαίδευση μαχητών της συριακής αντιπολίτευσης
Την πρώτη ομάδα των περίπου 100 Αμερικανών στρατιωτικών να μεταβεί στη Μέση Ανατολή εντός των επόμενων ημερών έτσι ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εκπαίδευσης των μελών της συριακής αντιπολίτευσης που μάχονται κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, διέταξε ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Chuck Hagel.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, ναύαρχος John Kirby, οι στρατιωτικοί θα αρχίσουν να καταφθάνουν σε χώρες εκτός Συρίας κατά τις επόμενες ημέρες.
Θα ακολουθήσει κύμα αρκετών εκατοντάδων εκπαιδευτών τις επόμενες εβδομάδες.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πενταγώνου, ναύαρχος John Kirby, οι κουρδικές δυνάμεις ελέγχουν τώρα περίπου το 70% του Kobani, αν και πριν από μήνες εκτιμήσεις έκαναν λόγο ότι είχε πέσει στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους.
Πάντως, οι Ηνωμένες Πολιτείες εστιάζουν κυρίως στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.
Με αεροπορικές επιδρομές υποστηρίζουν τους Κούρδους μαχητές στην προσπάθεια για αποκρούσουν τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στη συριακή πόλη του Kobani κοντά στα τουρκικά σύνορα.
Σημειώνεται ότι η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία έχουν προσφερθεί να φιλοξενήσουν θέσεις εκπαίδευσης των μελών της συριακής αντιπολίτευσης από τους Αμερικανούς για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.
Όπως έχει ανακοινωθεί, ο στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να στείλει πάνω από 400 στρατιωτικούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης