Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση άνω του 1% για το πετρέλαιο, καθώς το ευρώ κλονίζεται μετά τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα

Πτώση άνω του 1% για το πετρέλαιο, καθώς το ευρώ κλονίζεται μετά τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα
Στα 48,08 δολ. το αργό Brent, σε χαμηλό σχεδόν έξι ετών το αμερικανικό αργό, στα 44,9 δολ.
Απώλειες άνω του 1% καταγράφει το πετρέλαιο σήμερα, Δευτέρα, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί σε χαμηλό σχεδόν έξι ετών, μετά το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που αυξάνει την αβεβαιότητα στην ευρωζώνη και οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα και την ισοτιμία του ευρώ.
Τα συμβόλαια Μαρτίου για το αργό Brent υποχώρησαν κατά 71 σεντ, στα 48,08 δολάρια το βαρέλι νωρίς το πρωί της Δευτέρας, εξαλείφοντας τα ελαφρά κέρδη που είχαν καταγραφεί την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του σαουδάραβα βασιλιά Αμπντουλάχ, σημειώνοντας μάλιστα και χαμηλό στα 47,85 δολάρια.
Τα συμβόλαια Μαρτίου για το αργό πετρέλαιο τύπου West Texas υποχωρούσαν κατά 69 σεντ, στα 44,90 δολάρια το βαρέλι, όταν νωρίτερα είχαν υποχωρήσει μέχρι και τα 44,35 δολάρια, λίγο πάνω από τα 44,2 δολ. που είχε σημειώσει στις 13 Ιανουαρίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2009.
Οι παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές αντέδρασαν στο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών τη Δευτέρα με το ευρώ να υποχωρεί σε χαμηλό 11 ετών έναντι του δολαρίου.
Το ευρωπαϊκό νόμισμα, σημειωτέον, δέχθηκε πιέσεις και την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ότι θα «πλημμυρίσει» τις αγορές με άνω του 1 τρισ. ευρώ, περισσότερα του αναμενόμενου, προκειμένου να εμποδίσει την είσοδο της Ευρωζώνης σε αποπληθωριστικά επίπεδα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης