Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Συλλήψεις αξιωματούχων ασφαλείας, υπόπτων για παράνομες υποκλοπές

Τουρκία: Συλλήψεις αξιωματούχων ασφαλείας, υπόπτων για παράνομες υποκλοπές
Οι συλλήψεις εντάσσονται στο πλαίσιο της επιχείρησης εναντίον υποστηρικτών του αντιπάλου του προέδρου Erdogan, Fetullah Gulen
Στη σύλληψη και κράτηση 26 αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας, επειδή κρίθηκαν ύποπτοι για παράνομες υποκλοπές με στόχο πολιτικούς, δημοσίους υπαλλήλους και επιχειρηματίες, προχώρησε η τουρκική αστυνομία.
Η αστυνομική επιχείρηση έγινε κατόπιν εντολής του γραφείου του εισαγγελέα στη Σμύρνη.
Οι συλλήψεις, σημειωτέον, εντάσσονται στο πλαίσιο της επιχείρησης εναντίον υποστηρικτών του πρώην συμμάχου του και σήμερα αντιπάλου του τούρκου προέδρου Erdogan, του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ισλαμιστή ιεροκήρυκα Fetullah Gulen.
Ο Erdogan κατηγορεί τον Gulen ότι έχει δημιουργήσει ένα «παράλληλο κράτος» για να υπονομεύσει την κυβέρνησή του κι ότι ενορχήστρωσε τις έρευνες για διαφθορά εις βάρος του στενού κύκλου των συνεργατών του.
Τον περασμένο μήνα, τουρκικό δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Gulen (δεν αναμένεται ωστόσο να εκδοθεί από τις ΗΠΑ), κατηγορώντας τον ότι ηγείται εγκληματικής οργάνωσης, με τον ίδιο ωστόσο να αρνείται την όποια εμπλοκή σε σχέδια ανατροπής της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης