Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη άνω του 1% στη Wall με οδηγό τις λιανικές πωλήσεις – Πάνω από τις 12.000 μονάδες ο Dow

Κέρδη άνω του 1% στη Wall με οδηγό τις λιανικές πωλήσεις – Πάνω από τις 12.000 μονάδες ο Dow
Με κέρδη τερμάτισαν τη σημερινή συνεδρίαση της Wall οι αμερικανικοί δείκτες, με οδηγό τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Κίνα και περιορίζουν τις ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.
Συγκεκριμένα, ο Dow Jones τερμάτισε στις 12.076 μονάδες με κέρδη 1,03%, ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 1,48% στις 2.679 μονάδες, ενώ ο S&P 500, ο δείκτης βαρόμετρο των αμερικανικών αγορών, ενισχύθηκε κατά 1,26% για να κλείσει στις 1.288 μονάδες.
Τέλος, το ADR της ΕΤΕ έκλεισε στα 1,31 δολάρια με κέρδη 0,76%, με υψηλό ημέρας στα 1,38 δολάρια, ενώ χαμηλό στα 1,30 δολάρια.
Στον μακροοικονομικό τομέα, καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών εμφανίστηκαν τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ. Οι λιανικές πωλήσεις εμφάνισαν το Μάιο πτώση για πρώτη φορά μετά από 11μήνες, καθώς οι καταναλωτές μείωσαν τις δαπάνες τους ιδιαίτερα σε αυτοκίνητα και ηλεκτρικές συσκευές. Σημειώνεται ότι οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μεγαλύτερη πτώση του 0,6%.
Παράλληλα, επιβράδυνση κατέγραψε το Μάιο ο ρυθμός αύξησης των τιμών παραγωγού σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού διαμορφώθηκε στο 0,2% από 0,8% τον προηγούμενο μήνα, υψηλότερα ωστόσο των εκτιμήσεων των αναλυτών που τοποθετούσαν το δείκτη στο 0,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης