Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Σε ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου προχωρά ο νέος βασιλιάς Salman

Σαουδική Αραβία: Σε ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου προχωρά ο νέος βασιλιάς Salman
Ο Salman ανέβηκε στον θρόνο της Σαουδικής Αραβίας την περασμένη εβδομάδα, μετά τον θάνατο του βασιλιά Abdullah
Ο νέος Σαουδάραβας μονάρχης προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, δημιουργώντας ένα υπουργικό σχήμα 31 υπουργών και διατηρώντας στις καίριες για το βασίλειο θέσεις τα έμπειρα στελέχη της κυβέρνησης.
Όπως ανακοίνωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας, μεταξύ των αλλαγών που επέφερε ο βασιλιάς Salman είναι και η απομάκρυνση από κυβερνητικές θέσεις δύο γιων του πρώην βασιλιά Abdullah.
Ο νέος αναπληρωτής διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Mohammed Bin Nayef θα ηγηθεί του νεοϊδρυθέντος συμβουλίου για την οικονομική ανάπτυξη, στο οποίο θα μετέχει και ο υπουργός Πετρελαίου Ali al-Naimi.
Ο Mohammed Bin Nayef λαμβάνει και τη θέση του υπουργού Εσωτερικών.
Επιπλέον, ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Muqrin, αναμένεται να είναι επικεφαλής του νέου συμβουλίου για τις διεθνείς σχέσεις.
Στις θέσεις τους παρέμειναν οι υπουργοί Πετρελαίου, Εξωτερικών και Οικονομικών.
Τέλος, άλλαξαν οι κυβερνήτες των επαρχιών του Riyadh, της Mecca και του Qassim.
Η ανακοίνωση του κυβερνητικού ανασχηματισμού μία εβδομάδα από την άνοδο στο θρόνο του νέου βασιλιά σηματοδοτεί την πρόθεση του νέου ηγέτη να φέρει έναν αέρα ανανέωσης στην κυβέρνησή του, καθώς αντιμετωπίζει σημαντικές οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις, όπως η πτώση των τιμών του πετρελαίου, οι απειλές από ισλαμιστές μαχητές στο βόρειο τμήμα της χώρας και η αστάθεια στην Υεμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης