Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ:«Σύμμαχοι» της Ουκρανίας - Εξετάζουν την χορήγηση αμυντικού εξοπλισμού

ΗΠΑ:«Σύμμαχοι» της Ουκρανίας - Εξετάζουν την χορήγηση αμυντικού εξοπλισμού
Αμυντική βοήθεια προς τις ουκρανικές δυνάμεις εξετάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες
Την προθυμία τους για την χορήγηση αμυντικού εξοπλισμού, εξέφρασαν σύμφωνα με τους New York Times, ο υπουργός εξωτερικών John Kerry και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Martin Dempsey.
Μετά τις αιματηρές συγκρούσεις της Κυριακής με φιλορώσους αυτονομιστές, το ζήτημα της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρόταση θα κατατεθεί σήμερα από πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ που θα ασκήσουν πιέσεις για την χορήγηση εξοπλιστικών συστημάτων και αμυντικών όπλων ύψους 3 δισ. δολαρίων.
Η Ρωσία κατηγορείται από το ΝΑΤΟ και το Κίεβο για την χορήγηση οπλισμού και τεθωρακισμένων οχημάτων στους φιλορώσους με στόχο την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας. Σημαντική εξέλιξη, επίσης, συνιστά η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να «τιμωρήσει» την κυβέρνηση της Μόσχας με παράταση των οικονομικών κυρώσεων για έξι μήνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Susan Rice, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, εμφανίζεται πλέον φιλικά προσκείμενη στο ζήτημα αμυντικής βοήθειας προς την κυβέρνηση του Κιέβου, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι πρότινος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης