Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιφυλακτικός ο Λευκός Οίκος για τη στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας

tags :
Επιφυλακτικός ο Λευκός Οίκος για τη στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας
Δεν είναι αυτή η λύση στην ουκρανική κρίση διαμηνύει η προεδρία των ΗΠΑ
Επιφυλακτικός εμφανίζεται ο Λευκός Οίκος στο ενδεχόμενο να στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό προς υποστήριξη των ουκρανικών δυνάμεων.
«Δεν είναι αυτή η λύση στην ουκρανική κρίση» αναφέρει η προεδρία των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως επιμένει στην επιλογή της άσκησης πίεσης στη Ρωσία μέσω κυρώσεων.
Την ίδια στιγμή πάντως, συνεχίζονται οι διαρροές πως η Ουάσινγκτον «κοιτάζει εκ νέου» την στάση της απέναντι στο ζήτημα εξοπλισμού του Κιέβου.
Ο αναπληρωτής σύμβουλος σε θέματα εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Μπεν Ρόουντς, ανέφερε ότι «η αποστολή περισσότερων όπλων δεν είναι βέβαιο ότι πρόκειται να λύσει το πρόβλημα».
«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος να επηρεάσουμε τη Ρωσία είναι μέσω των οικονομικών κυρώσεων, οι οποίες έχουν εισχωρήσει βαθιά στη ρωσική οικονομία», δήλωσε ο Ρόουντς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Απαντώντας σε σχόλια που έκαναν ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής όπλων στην Ουκρανία για την αντιμετώπιση των φιλορώσων αυτονομιστών, ο Ρόουντς δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι η απάντηση για την κρίση στην Ουκρανία είναι η αποστολή περισσότερων όπλων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης