Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απορρίπτουν οι ΗΠΑ το αίτημα της Ουκρανίας για στρατιωτική βοήθεια

Απορρίπτουν οι ΗΠΑ το αίτημα της Ουκρανίας για στρατιωτική βοήθεια
Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στην ουκρανική λύση διαμηνύει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Jo Baiden
Αρνητικές εμφανίζονται οι ΗΠΑ στο αίτημα της Ουκρανίας για στρατιωτική βοήθεια καθώς οι μάχες με τους φιλορώσους αυτονομιστές εξακολουθούν να μαίνονται.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko κάλεσε τις δυνάμεις της Δύσης σε υποστήριξη με αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού, αν και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Jo Baiden φαίνεται να απορρίπτει το ενδεχόμενο αυτό.
«Η κλιμάκωση της σύγκρουσης πρέπει να παρακινήσει τη Συμμαχία να στηρίξει περισσότερο την Ουκρανία, μεταξύ άλλων με παράδοση σύγχρονου οπλισμού για προστασία και αντίσταση απέναντι στον επιτιθέμενο» τονίζει ο Poroshenko σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη γερμανική Welt.
Σε ερώτηση εάν πρέπει να σταλούν όπλα, ο Baiden απάντα σε συνέντευξή του (σε Sueddeutsche, Monde, El Pais, Guardian, Stampa, Gazeta Wyborcza) ότι «εξαρχής λέγαμε πως δεν υπάρχει στρατιωτική λύση» για την κρίση στην Ουκρανία.
«Δεν επιδιώκουμε στρατιωτική κλιμάκωση και κάνουμε τα πάντα για να την σταματήσουμε» τόνισε ο Baiden πριν την επίσκεψη του σε Βρυξέλλες και Μόναχο.
Σημείωσε σε κάθε περίπτωση ωστόσο πως «το Κίεβο έχει απόλυτο δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και θα παραδώσουμε βοήθεια για την ασφάλειά της, και επιπλέον κινούμαστε και με άλλα μέσα, όπως οι κυρώσεις».
«Η Ρωσία έπληξε την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» είπε ο Baiden, υπογραμμίζοντας πως «από την αρχή, η σύγκρουση αυτή προκλήθηκε από τη ρωσική επιθετικότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης