Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύεται προς τα 55 δολ. η τιμή του πετρελαίου – Ασαφής ακόμη η τάση

Ενισχύεται προς τα 55 δολ. η τιμή του πετρελαίου – Ασαφής ακόμη η τάση
Η άνοδος οφείλεται στην απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να διοχετεύσει ρευστότητα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου
Προς τα 55 δολάρια το βαρέλι ενισχύθηκε η τιμή του πετρελαίου την Πέμπτη, ανακτώντας μέρος του εδάφους που χάθηκε ενδοσυνεδριακά, μετά την απόφαση της Κίνας να διοχετεύσει ρευστότητα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, αν και σύμφωνα με επενδυτές και αναλυτές οι προοπτικές για το πετρελαίου παραμένουν αδύναμες.
Ύστερα από το τέλος ενός ράλι τεσσάρων ημερών την Τετάρτη, όταν η αμερικανική κυβέρνηση σημείωσε ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 6,3 εκατ. βαρέλια, ανερχόμενα για τέταρτη συνεχή εβδομάδα σε ύψος ρεκόρ.
Η αγορά πετρελαίου δέχθηκε στήριξη την Πέμπτη από την αισιοδοξία που δημιούργησε η είδηση ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας θα ρίξει φρέσκια ρευστότητα, που θα δώσει ώθηση στη ζήτηση για ενέργεια στη δεύτερη μεγαλύτερη καταναλώτρια πετρελαίου, μετά τις ΗΠΑ.
Η τιμή του αργού πετρελαίου Brent ενισχύθηκε κατά 83 σεντ, στα 54,99 δολάρια το βαρέλι, όταν ενδοσυνεδριακά είχε υποχωρήσει περισσότερο από ένα δολάριο.
Η τιμή του αμερικανικού αργού, τύπου West Texas, σημείωσε άνοδο κατά 60 σεντ, στα 49,05 δολάρια το βαρέλι.
«Θα απαιτηθεί κάποιο διάστημα πριν δούμε μια αξιόλογη τάση στροφής στις τιμές του πετρελαίου», σημείωσε αναλυτής της Commerzbank, προσθέτοντας ότι «προς το παρόν δεν φαίνονται σημάδια διατηρήσιμης ανάπτυξης»
Η αγορά παραμένει εξαιρετικά ευμετάβλητη, με αρκετούς αναλυτές να σημειώνουν ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να ειπωθεί ότι πρέπει να περιμένουν διατηρήσιμη αύξηση των τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης