Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάστισε... ο Schaeuble μπροστά στο ερώτημα της γερμανικής εμπλοκής στα σκάνδαλα της Siemens και του Χριστοφοράκου

tags :
Σάστισε... ο Schaeuble μπροστά στο ερώτημα της γερμανικής εμπλοκής στα σκάνδαλα της Siemens και του Χριστοφοράκου
Γενικές οι απαντήσεις για τη διαφθορά
Μπορεί ο W. Schaeuble να εμφανίστηκε σίγουρος για την ισχύ που διαθέτει η γερμανική κυβέρνηση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, ωστόσο υπήρξε ένα σημείο κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γ. Βαρουφάκη, κατά το οποίο ο Γερμανός Υπ. Οικονομικών… σάστισε!
Μετά από ερώτηση του Έλληνα δημοσιογράφου Π. Βαλασόπουλου, ο Schaeuble έμεινε εμβρόντητος για αρκετά δευτερόλεπτα.
Δεν απαντούσε, έχοντας ένα βλοσυρό ύφος.
Τι είχε ερωτηθεί;
Είχε ερωτηθεί για το ζήτημα της γερμανικής εμπλοκής στη διαφθορά, με τον δημοσιογράφο να φέρνει ως παράδειγμα αυτό της Siemens και του Μιχάλη Χριστοφοράκου.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Χριστοφοράκος καταζητείται στην Ελλάδα αλλά έχει διαφύγει στη Γερμανία, η οποία αρνείται να τον εκδώσει στη χώρα μας.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αιφνιδιάστηκε από την ερώτηση, ενώ αφότου κοίταξε αμήχανα τον Γ. Βαρουφάκη, απάντησε πολύ γενικά λέγοντας ότι ο καθένας έχει την ευθύνη να καθαρίζει το χώρο γύρω από το σπίτι του.
Αντιθέτως ο Γιάνης Βαρουφάκης, όταν πήρε το λόγο, δήλωσε ότι μπορεί ο καθένας να είναι υπεύθυνος για το σπίτι του, όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου η διαφθορά είναι διασυνοριακή και στο πλαίσιο της συνεργασίας στην ενωμένη Ευρώπη, οφείλουν να φροντίζουν όλοι για την πάταξη της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης