Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Ρεκόρ συγχωνεύσεων και εξαγορών σημειώθηκε το 2014

Ινδία: Ρεκόρ συγχωνεύσεων και εξαγορών σημειώθηκε το 2014
Η συνολική αξία των συγχωνεύσεων και των εξαγορών που καταγράφηκαν στην Ινδία το 2014 ξεπέρασε τα 50 δισ. δολάρια
Ρεκόρ συγχωνεύσεων και εξαγορών (M&A) σημειώθηκε στην Ινδία το 2014, με τον αριθμό των εταιρειών να αγγίζει τις 1.177 και την συνολική αξία των M&A να αγγίζει περίπου τα 50 δισ. δολάρια.
Ο τομέας με τις «ακριβότερες» συμφωνίες ήταν ο τεχνολογικός, με την συνολική αξία να ξεπερνά τα 4 δισ. σε σύνολο 100 συμφωνιών, απόδειξη ότι ταυτόχρονα με την αναδυόμενη οικονομία της Ινδίας ανθεί και η τεχνολογική πρόοδος.
Επιπλέον, όπως σημειώνουν ειδικοί αναλυτές, το ρεκόρ που καταγράφηκε στην χώρα ενισχύει το επενδυτικό ενδιαφέρον, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.
Στα αξιοσημείωτα να αναφερθεί πως 8 από τις συμφωνίες ήταν αξίας μεγαλύτερης του 1 δισ. δολαρίων και 54 συμφωνίες αξίας μεγαλύτερης των 100 εκατ. δολαρίων.
Ακόμα καλύτερο νέο για την ινδική οικονομία είναι η εκτίμηση των αναλυτών ότι το ρεκόρ του 2014 θα σπάσει, ίσως και εντός του 2015.
Ο Modi και η κυβέρνησή του έχουν φέρει την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση στους επενδυτές, οι οποίοι αναζητούν την σταθερότητα, την προβλεψιμότητα και τη διαφάνεια στις διαδικασίες.
Σημειώνεται, τέλος, ότι η κυβέρνηση της Ινδίας προωθεί μεταρρυθμίσεις με στόχο να ενισχύσει τις επενδύσεις δημιουργώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης