Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: 210.060 νεκροί στα περίπου τέσσερα χρόνια πολέμου

tags :
Συρία:  210.060 νεκροί στα περίπου τέσσερα χρόνια πολέμου
Οι μισοί ήταν άμαχοι
Σε 210.060 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών μετά από περίπου τέσσερα χρόνια εμφυλίου πολέμου στη Συρία, εκ των οποίων οι μισοί ήταν άμαχοι.
Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανόν πολύ υψηλότερος, όπως ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία και διαθέτει ένα δίκτυο ακτιβιστών σε ολόκληρη τη Συρία.
Σύμφωνα με αυτό, 10.664 είναι παιδιά και 6.783 γυναίκες, 35.827 σύριοι αντάρτες και 45.385 σύριοι στρατιώτες.
Από τον απολογισμό του Παρατηρητηρίου προκύπτει ότι , μεταξύ των τεκμηριωμένων θανάτων που καταγράφονται, 24.989 ήταν ξένοι τζιχαντιστές μαχητές.
Πάντως, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο απολογισμός αυτός δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.
Όμως ο συνολικός απολογισμός των νεκρών είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερος, ίσως να ξεπερνά τους 85.000, δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης Rami Abdel Rahman.
Κατά τον ίδιο, ομάδες και από τις δύο πλευρές προσπαθούν να κρύψουν τις απώλειές τους, έτσι ο αριθμός των νεκρών μαχητών είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, πάνω από 3.000 μαχητές που ανήκουν σε σιιτικές παραστρατιωτικές ομάδες και οργανώσεις στο Ιράκ και στο Ιράν, περιλαμβανομένων 640 από τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σκοτώθηκαν πολεμώντας μαζί με τον συριακό στρατό.
Ο Rahman δήλωσε ότι όλες οι περιπτώσεις που περιλαμβάνονται στον απολογισμό των 210.000 θανάτων είναι εκείνες που μπορούν να επιβεβαιωθούν είτε ονομαστικά και με έγγραφα ταυτότητας, είτε από φωτογραφίες ή βίντεο.
Όπως επισημαίνεται από τα Ηνωμένα Έθνη, εκτός από τους νεκρούς και τους τραυματίες, περίπου 3,73 εκατομμύρια σύριοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και έχουν καταγραφεί επίσημα στο εξωτερικό ως πρόσφυγες.
Ακόμη, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , ο πόλεμος προκάλεσε σε 1,5 εκατομμύριο σύριους κάποιον τραυματισμό ή μία μόνιμη αναπηρία.
Σημειώνεται ότι ο πληθυσμός της Συρίας έφθανε περίπου τα 23 εκατ. ανθρώπους πριν από το ξέσπασμα του πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης