Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Δεν θα υπάρξει επιτήρηση μετά την ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ"

tags :
Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φίλε δήλωσε ότι η Κροατία, μετά την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα υποβληθεί σε ειδική επιτήρηση στον τομέα της δικαιοσύνης, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τώρα δεν έχει κανένα λόγο να προτείνει στα κράτη-μέλη σύστημα ελέγχου μετά την ημερομηνία προσχώρησης της Κροατίας στην Ένωση, δήλωσε ο κ. Φίλε μετά από χθεσινή συνάντηση στη Βιέννη με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, Μίχαελ Σπιντελέγκερ, μετέδωσε ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Κροατίας, HRT.
Η Κροατία θα είναι υπό τον έλεγχο της ΕΕ έως την ένταξη στην Ένωση, πιθανότατα τον Ιούλιο του 2013, τονίζουν ευρωπαϊκοί διπλωματικοί κύκλοι.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρακολουθεί την εκπλήρωση των δεσμεύσεων από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων έως την προσχώρηση της Κροατίας στην Ένωση και για τα τρία διαπραγματευτικά κεφάλαια - Δικαιοσύνη και θεμελιώδη δικαιώματα, Ανταγωνιστικότητα της αγοράς, και Δίκαιο, ελευθερία και ασφάλεια θα συντάσσεται έκθεση κάθε έξι μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης