Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο - Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προειδοποιεί για ιστορικά υψηλά στα αποθέματα

Υποχωρεί το πετρέλαιο - Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προειδοποιεί για ιστορικά υψηλά στα αποθέματα
Η τιμή του αργού πετρελαίου Brent υποχωρεί σήμερα στα 57,68 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού, τύπου West Texas, στα 52,06 δολάρια το βαρέλι
Πτωτικά κινείται σήμερα η τιμή του «μαύρου χρυσού», κάτω από τα 58 δολάρια το βαρέλι, μετά τις προειδοποιήσεις που απηύθυνε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, ότι οι τιμές του πετρελαίου ενδεχομένως να υποχωρήσουν περαιτέρω καθώς τα αποθέματα συνεχίζονται να αυξάνονται φέτος.
Τα αποθέματα πετρελαίου των χωρών του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη μπορεί να φθάσουν σε υψηλό όλων των εποχών, στα 2,83 εκατομμύρια βαρέλια στα μέσα του 2015, σημειώνει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.
Η τιμή του αργού πετρελαίου Brent υποχώρησε σήμερα κατά 66 σεντ, στα 57,68 δολάρια το βαρέλι το πρωί, βάζοντας τέλος σε ένα τριήμερο ράλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού, τύπου West Texas, υποχώρησε κατά 80 σεντ, στα 52,06 δολάρια το βαρέλι.
Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός της Κίνας υποχώρησε σε χαμηλό πέντε ετών τον Ιανουάριο, ενισχύοντας τις ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση πετρελαίου στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
«Η οικονομική δραστηριότητα επιβραδύνεται, κυρίως στη βαριά βιομηχανία, κάτι που αναπόφευκτα επηρεάζει τα εμπορεύματα», επισήμανε ο διευθυντής της ανεξάρτητης συμβουλευτικής China Matters, Michal Meidan, στο Παγκόσμιο Φόρουμ Πετρελαίου Reuters.
Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε μετά τη γνωστοποίηση ότι ο ΟΠΕΚ προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για την ζήτηση πετρελαίου το 201 στα 29,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, περισσότερα κατά 430.000 βαρέλια ημερησίως έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεών του.
Στη μεσοπρόθεσμη έκθεσή του, που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας εκτιμά ότι η ζήτηση για πετρέλαιο από τις χώρες του ΟΠΕΚ θα παραμείνει σταθερή στα 29,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2015, ενώ για τις ΗΠΑ σημείωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου θα παρουσιάσει μια παύση πριν ξεκινήσει πάλι κερδίζει μομέντουμ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης