Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vl. Putin: Πρωθυπουργός με «φρέσκιες ιδέες» ο Αλέξης Τσίπρας, αγωνίζεται για το καλό της χώρας του

Vl. Putin: Πρωθυπουργός με «φρέσκιες ιδέες» ο Αλέξης Τσίπρας, αγωνίζεται για το καλό της χώρας του
Αγωνίζεται για το καλό του λαού και της πατρίδας του, τόνισε ο ρώσος πρόεδρος
Πρωθυπουργό με «φρέσκιες ιδέες», που αγωνίζεται για το καλό του λαού και της πατρίδας του, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο Β', κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Αίγυπτο.
Στη συνάντηση, ο ρώσος πρόεδρος συνομίλησε με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία, την Αίγυπτο, την Αφρική και το ιεραποστολικό έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, ενώ η συζήτηση περιστράφηκε και στην Ελλάδα.
Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε τον ρώσο πρόεδρο για ό,τι έχει προσφέρει η χώρα του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αφρικής, αλλά και για την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Αιγύπτου, καθώς στην Αλεξάνδρεια βρίσκεται η έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, που ιστορικά διατηρεί άριστες σχέσεις με την Εκκλησία της Μόσχας.
Σημειώνεται ότι ο Vladimir Putin πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο, την πρώτη μετά το 2005.
Κατά την άφιξή του τον υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο του Καΐρου ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι, με τον οποίο παρακολούθησαν αμέσως μετά εκδήλωση στην Όπερα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, αφιερωμένη στις σχέσεις Αιγύπτου-Ρωσίας και παρακάθησαν σε επίσημο δείπνο.
Σήμερα, οι δύο ηγέτες πραγματοποιούν επίσημες συνομιλίες, που ολοκληρώνονται με την υπογραφή κοινών στρατηγικών και οικονομικών συμφωνιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης