Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Ελκυστικές επενδυτικές επιλογές σε Ρωσία και Κίνα

Goldman Sachs: Ελκυστικές επενδυτικές επιλογές σε Ρωσία και Κίνα
Ρωσία και Κίνα αποτελούν τις περισσότερο ελκυστικές επενδυτικές επιλογές από την ομάδα των αναδυόμενων οικονομιών, των BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα), σύμφωνα με τον Jim O’Neill, πρόεδρο της Goldman Sachs Asset Management.
Το ακρώνυμο BRIC, ανήκει στον ίδιο τον O’ Neill, ο οποίος το 2001 θέλησε να ομαδοποιήσει τις ανερχόμενες και γρήγορα αναπτυσσόμενες οικονομίες σε οικονομικό φόρουμ του St Petersburg.  Ο ίδιος χαρακτηρίζει τώρα την Ινδία «εξαιρετικά ακριβή», ενώ ιδιαίτερα για την Κίνα θεωρεί ότι η πολιτική της να «τα βρει με όλους την έχουν κάνει αρκετά ενδιαφέρουσα».
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Dmitry Medvedev, ο οποίος προσπαθεί να βελτιώσει τη διεθνή φήμη της Μόσχας σε μια προσπάθεια να μετατρέψουν την πόλη σε ένα μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο, εν όψει των εκλογών το επόμενο έτος, φαίνεται ότι μπορεί να καταστήσει τη Ρωσία ακόμη πιο ελκυστική, δήλωσε ο O'Neill. Ο O'Neill εμφανίστηκε μάλιστα πεπεισμένος ότι η Ρωσία μπορεί να βελτιώσει ακόμη τη σημερινή δύναμή της στην αγορά εμπορευμάτων.
«Στην τεχνολογία, η Ρωσία είναι πραγματικά αρκετά ισχυρή. "Τα τελευταία τρία χρόνια, οι Ρώσοι πολιτικοί έχουν συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης», πρόσθεσε O'Neill.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης