Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί εκ νέου το πετρέλαιο – Ανησυχίες για αποθέματα ρεκόρ στις ΗΠΑ και αύξηση παραγωγής από Σ. Αραβία

Υποχωρεί εκ νέου το πετρέλαιο – Ανησυχίες για αποθέματα ρεκόρ στις ΗΠΑ και αύξηση παραγωγής από Σ. Αραβία
Στα 50,61 δολάρια το βαρέλι το αμερικανικό αργό – Κάτω από τα 60 δολάρια το Brent, στα 59,54 δολάρια
Έντονη πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, καθώς τα αμερικανικά αποθέματα αργού αναμένεται να χτυπήσουν επίπεδα ρεκόρ, ενώ ανησυχία προκαλεί και η πιθανότητα αύξησης της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία.
Τα συμβόλαια Μαρτίου για το αμερικανικό αργό πετρέλαιο υποχώρησαν περισσότερο από 3%, στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 50,23 δολαρίων το βαρέλι, σχεδόν δύο δολάριο κάτω από τη συνεδρίαση της Τετάρτης.
Εν συνεχεία, ωστόσο, ενισχύθηκε ελαφρώς στα 50,61 δολάρια ανά βαρέλι.
Τα συμβόλαια του πετρελαίου Brent για τον Απρίλιο υποχώρησε κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι, στα 59,54 δολάρια.
Σημειώνεται ότι τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 14,3 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, όταν αναλυτές εκτιμούσαν ενίσχυσή τους κατά 3,2 εκατ. βαρέλια.
Αν τα στοιχεία αυτά επιβεβαιωθούν σήμερα από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση των αποθεμάτων από το 1982.
Εν τω μεταξύ, η παραγωγή από τη μεγαλύτερη χώρα εξαγωγέα πετρελαίου, τη Σαουδική Αραβία, ενδεχομένως να αυξηθεί περί τα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που επικαλείται το Reuters.
Εν μέσω των μειωμένων τιμών του πετρελαίου, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Saudi Aramco βρίσκεται σε συζητήσεις με τράπεζες για τη λήψη δανείου 10 δισ. δολαρίων για γενικές επιχειρηματικές δραστηριότητες, σημειώνεται.
Από άποψη ζήτησης, οι εισαγωγές πετρελαίου από την Ιαπωνία υποχώρησαν κατά 7,2% τον Ιανουάριο έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2014, ωστόσο οι συνολικές εξαγωγές σημείωσαν άλμα, βοηθώντας την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας να εξέλθει της ύφεσης.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης