Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συστράτευση γαλλογερμανικών επιχειρήσεων υπέρ του ευρώ

Συστράτευση γαλλογερμανικών επιχειρήσεων υπέρ του ευρώ
Κοινή καταχώρηση με την οποία εκφράζουν τη στήριξή τους στον κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα δημοσιεύουν σήμερα στον γερμανικό και γαλλικό τύπο 50 μεγάλες γερμανικές και γαλλικές επιχειρήσεις και τραπεζικοί όμιλοι. Οι επιχειρήσεις απευθύνουν έκκληση στην πολιτική να συμβάλει με κάθε τρόπο στη δημιουργία των προϋποθέσεων που απαιτούνται για ένα σταθερό και ανταγωνιστικό ευρώ.
Οι μάνατζερ και διευθύνοντες σύμβουλοι των 50 επιχειρήσεων τονίζουν ότι οι χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους θα πρέπει να βοηθηθούν προκειμένου να ανακτήσουν την οικονομική ανεξαρτησία τους και να έχουν οι πολίτες των χωρών αυτών καλύτερες προοπτικές για το μέλλον. Στον αντίποδα όμως θα πρέπει να υλοποιηθούν αποτελεσματικά μέτρα. Σημειώνουν δε ότι η επιστροφή στη σταθερότητα θα κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια, ωστόσο «η ΕΕ και το κοινό μας νόμισμα αξίζουν αυτή την παρέμβαση».
Για να αποφευχθούν όμως στο μέλλον παρόμοιες κρίσεις, θα πρέπει να ενισχυθούν οι κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και να διασφαλιστεί η τήρησή τους. «Αξιώσεις του τύπου να αποχωρήσουν από την ΟΝΕ κάποιες χώρες-μέλη ή ο διαχωρισμός της κοινότητες σε Βόρεια και Νότια Ένωση είναι ο λάθος δρόμος. Τέτοιου είδους λαϊκίστικες αξιώσεις δεν ανταποκρίνονται στη σοβαρότητα της κατάστασης», αναφέρεται στο κείμενο. Οι κυρώσεις όμως θα πρέπει να είναι έγκαιρες και αποτελεσματικές. Οι χώρες μέλη θα πρέπει να προχωρήσουν σε καλύτερο συντονισμό της οικονομικής και δημοσιονομικής τους πολιτικής και να μιλούν με μια φωνή προς τα έξω.
Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν μεταξύ άλλων μάνατζερ και διευθύνοντες σύμβουλοι της BMW, της Daimler, της Telekom, της Thyssen-Krupp, της Allianz, της Bosch, της Deutsche Bank, της Societé Générale, της Total, Continental, Air France-KLM, France Telekom.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης