Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο – Ανησυχία από την πληθώρα αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο – Ανησυχία από την πληθώρα αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ
Πτώση 0,1% για τα συμβόλαια Απριλίου του πετρελαίου Brent, στα 60,17 δολάρια ανά βαρέλι
Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στην τιμή του πετρελαίου τις πρώτες ώρες της διαπραγμάτευσης σήμερα, Δευτέρα, εν μέσω ανησυχιών εκ μέρους των επενδυτών σχετικά με την πληθώρα αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις αμερικανικές αγορές.
Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια αμερικανικού αργού πετρελαίου για τον Απρίλιο διαπραγματεύονται χαμηλότερα κατά 0,31%, στα 50,65 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, τα συμβόλαια για το αργό πετρέλαιο Brent διαπραγματεύονται χαμηλότερα κατά 0,1%, στα 60,17 δολάρια ανά βαρέλι.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε κατά 4,6%, ενώ του Brent κατά 2,1%.
Όπως επισημαίνεται στην εβδομαδιαία αναφορά του επικεφαλής ενεργειακής έρευνας της Morgan Stanley, Adam Longson, «τα αποθέματα αμερικανικού αργού είναι αυξημένα και καταγράφονται τάσεις περαιτέρω ενίσχυσής τους μέχρι τον Μάιο, καθώς οι προκλήσεις συνεχίζουν να αυξάνονται».
Η αμερικανική αγορά αργού πετρελαίου αντιμετωπίζει προκλήσεις συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της παραγωγής πετρελαίου στη Βόρεια Αμερική, της συντήρησης των διυλιστηρίων και της οριακής μείωσης των εισαγωγών πετρελαίου.
Αν και οι τιμές για το πετρέλαιο Brent κρατούνται υψηλότερα έναντι του αμερικανικού αργού, ανησυχίες σχετικά με την αγορά πετρελαίου των ΗΠΑ θα μπορούσαν να περιορίσουν τα κέρδη για το Brent.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης