Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ετοιμάζει νέο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης

Ρωσία: Ετοιμάζει νέο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης
Στα τέλη του περασμένου μήνα η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα λάβει μέτρα ύψους 2,3 τρισ. ρουβλίων για την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα και τη στήριξη μεταξύ άλλων της βιομηχανίας
Ένα νέο σχέδιο δράσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση θα εξετάσει την επόμενη εβδομάδα η ρωσική κυβέρνηση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αναπληρωτή πρωθυπουργού, Arkadi Dvorkovich.
«Εξετάζουμε νέες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη δράση της κυβέρνησης, που την επόμενη εβδομάδα θα τεθούν επί τάπητος επισήμως για πρώτη φορά», ανέφερε ο Dvorkovich.
Ωστόσο, ο ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες όσον αφορά τα μέτρα που θα μελετήσει η κυβέρνηση, η οποία στα τέλη του περασμένου μήνα ανακοίνωσε ένα σχέδιο ενάντια στην κρίση ύψους 2,3 τρισ. ρουβλίων (35 δισ. δολαρίων), τα οποίο θα επικεντρωθεί στην εξυγίανση του τραπεζικού τομέα, στη στήριξη της βιομηχανίας, της γεωργίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, σημειωτέον, ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανέφερε ότι σε δύο χρόνια, στη χειρότερη των περιπτώσεων, η ρωσική οικονομία θα έχει βγει από την οικονομική κρίση, η οποία προκλήθηκε κυρίως από την πτώση της τιμής του πετρελαίου και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν εναντίον της Μόσχας για τη στάση της στο ουκρανικό ζήτημα.
Οι δηλώσεις του ρώσου αναπληρωτή πρωθυπουργού έγιναν κατά την πρώτη ημέρα εργασίας του 12ου Οικονομικού Φόρουμ του Κρασνογιάρσκ στη Σιβηρία, θέμα του οποίου είναι οικονομικές σχέσεις της Ρωσίας με τις χώρες της περιοχής Ασία – Ειρηνικού και τα βήματα πολιτικής ένταξης για την ανάπτυξη.
«Η σημασία του Φόρουμ είναι ότι έχουν κληθεί αντίπαλοι του φιλελεύθερου μοντέλου ανάπτυξης», ανέφερε ο Sergey Valentey, διδάκτωρ Οικονομικών και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας Πλεχάνοφ.
Τόνισε μάλιστα ότι και μόνο το γεγονός ότι είναι παρόντες στον Κρασνογιάρσκ, είναι «μια αναγνώριση ότι υπάρχει ανάγκη για νέες προσεγγίσεις, εκτός των φιλελεύθερων, για την ανάπτυξη της οικονομίας».
«Εάν η κυβέρνηση ακούσει τη φωνή της μη φιλελεύθερων θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Φόρουμ έχει κάνει τη δουλειά του», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης