Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις της για το ΑΕΠ της Ισπανίας στο 2,2% για το 2015

Goldman Sachs: Αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις της για το ΑΕΠ της Ισπανίας στο 2,2% για το 2015
Η εκτίμησή της είναι κατώτερη των προβλέψεων της ισπανικής κυβέρνησης, που αναμένει ανάπτυξη της ισπανικής οικονομίας με ρυθμό 2,4%
Σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της ισπανικής οικονομίας προχώρησε η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs, η οποία αναμένει αύξηση 2,2% του ισπανικού ΑΕΠ για το 2015, έναντι 1,7% προηγουμένως.
Σημειώνεται ότι η εκτίμηση της αμερικανικής τράπεζας είναι κατώτερη των προβλέψεων της ισπανικής κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό της χώρας Mariano Rajoy να έχει θέσει ως στόχο ανάπτυξης για το 2015, ανάπτυξη με ρυθμό 2,4%, που μάλιστα θα μπορούσε κατά τον ίδιο να είναι ακόμη υψηλότερος στο πρόγραμμα σταθερότητας που θα αποσταλεί στις Βρυξέλλες τον Απρίλιο.
Η Goldman Sachs αποδίδει τη βελτίωση στην ανάπτυξη της ισπανικής οικονομίας, όπως και των υπολοίπων χωρών μελών της ζώνης του ευρώ, μεταξύ άλλων, στη μείωση των τιμών του πετρελαίου και τη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ.
Προσθέτει ακόμη ότι η ισπανική οικονομία ξεκίνησε δυναμικά το 2015, χάρη στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τον τελευταίο χρόνο, ενώ τονίζει ότι η αποφασιστική διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης