Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: «Μπλοκάρει» την εξαγορά 12 πετρελαϊκών μονάδων από ολιγάρχη της Ρωσίας

Βρετανία: «Μπλοκάρει» την εξαγορά 12 πετρελαϊκών μονάδων από ολιγάρχη της Ρωσίας
Το υπουργείο Ενέργειας εκτιμά πως η εξαγορά αντιβαίνει στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ στη Ρωσία
Την εξαγορά 12 πετρελαϊκών μονάδων της Βόρειας Θάλασσας, τις οποίες αυτή την στιγμή κατέχει η γερμανική εταιρεία RWE Dea, από τον Ρώσο ολιγάρχη, Mikhail Fridman, μπλοκάρει το βρετανικό υπουργείο Ενέργειας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο, υπάρχει ο φόβος η συμφωνία μεταξύ του Fridman και της RWE Dea να αντιβαίνει στις κυρώσεις, που έχει επιβάλει η ΕΕ στη Ρωσία, ή να έρχεται σε σύγκρουση με «πιθανές μελλοντικές κυρώσεις».
Ωστόσο, η γερμανική εταιρεία ενέργειας RWE, στην οποία ανήκει και η RWE Dea, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η συμφωνία, συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ, θα εκτελεστεί ως έχει.
Από την πλευρά του, ο Fridman, ενδέχεται να κινηθεί νομικά εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης, για τις προσπάθειές της να μπλοκάρει την συμφωνία.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η εταιρεία LetterOne του Fridman θα δημιουργήσει μια νέα θυγατρική L1 Energy, η οποία θα κατέχει τις μονάδες στη Βόρεια Θάλασσα και της οποίας CEO ορίζεται ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της BP, Lord Browne.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης