Τελευταία Νέα
Διεθνή

G. Kasparov: Η ελπίδα για μια ειρηνική πολιτική αλλαγή στη Ρωσία πέθανε μαζί με τον Nemtsov

tags :
G. Kasparov: Η ελπίδα για μια ειρηνική πολιτική αλλαγή στη Ρωσία πέθανε μαζί με τον Nemtsov
«Δεν βλέπω καμία ευκαιρία για την Ρωσία να ξεφύγει από την σκληρή δικτατορία του Putin»
Η ελπίδα που υπήρχε στη Ρωσία για μια ειρηνική πολιτική αλλαγή έσβησε μαζί με τον Boris Nemtsov, δήλωσε σε συνέντευξή του, ο αυτοεξόριστος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, Garry Kasparov.
O Kasparov εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το μέλλον της πατρίδας του, το οποίο σκιαγράφησε μελανό.
«O Boris ήλπιζε, μάταια όπως φαίνεται, να δει μια ειρηνική μετάβαση σε μια φυσιολογική, πολιτισμένη, δημοκρατική κυβέρνηση», ανέφερε ο Kasparov, ο οποίος περιέγραψε τον Nemtsov ως μία από τις κύριες φωνές υπέρ μιας μη-βίαιης πολιτικής έκφρασης.
Ανέφερε, ακόμα, πως «πλέον δεν βλέπω κάποια ευκαιρία για τη Ρωσία, να ξεφύγει από την σκληρή δικτατορία του Putin και να επιστρέψει έστω και στην πιο ήπια κατάσταση στην οποία βρισκόταν πριν 10 χρόνια».
Ο ίδιος προέβλεψε ότι στην χώρα θα ξεσπάσουν βίαιες αναταραχές, ως ο μόνος τρόπος για να υπάρξει κάποια αλλαγή.
Θεωρεί, επίσης, ότι πίσω από τη δολοφονία του Nemtsov βρίσκεται η κυβέρνηση, η οποία επιθυμεί να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους ασκούν αντιπολίτευση: «δεν θα ξοδέψουμε καν χρόνο για να σε δικάσουμε, υποδυόμενοι ότι σεβόμαστε το νόμο, αλλά απλώς θα σε εξαλείψουμε».
Σχολίασε πως δεν αισθάνεται να απειλείται, όσο βρίσκεται μακριά από τη Ρωσία, ενώ ανέφερε ότι δεν θα επιστρέψει στη χώρα του ούτε για την κηδεία του Nemtsov, καθώς «δεν αγοράζω εισιτήριο χωρίς επιστροφή».
Ερωτώμενος για την πολιτική στρατηγική του στο μέλλον, ο Kasparov τόνισε πως δε έχει στρατηγική, καθώς δεν πρόκειται για μία παρτίδα σκάκι, όπου υπάρχουν κανόνες.
«Στην Ρωσία δεν υπάρχει χώρος για πολιτικό ακτιβισμό, πόσο μάλλον για τον σχεδιασμό μιας πολιτικής στρατηγικής», ανέφερε, καταλήγοντας πως «τι είδους στρατηγική θα μπορούσε να αναπτυχθεί, όταν μπορεί να σε οδηγήσει στον θάνατο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης