Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ριμπάουντ της τιμής του πετρελαίου - Επανήλθε πάνω από τα 60 δολ. ανά βαρέλι

Ριμπάουντ της τιμής του πετρελαίου - Επανήλθε πάνω από τα 60 δολ. ανά βαρέλι
Στα 60,10 δολάρια ανά βαρέλι διαπραγματεύεται σήμερα το πετρέλαιο Brent, μετά την οξεία πτώση 5% τη Δευτέρα
Ανοδικά κινείται η τιμή του «μαύρου χρυσού», μετά την οξεία πτώση 5% που καταγράφηκε τη Δευτέρα, μετά τις ανησυχίες που δημιουργήθηκαν σχετικά με αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τη Λιβύη.
Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, το πρωί της Τρίτης τα συμβόλαια Απριλίου για το πετρέλαιο Brent σημείωναν άνοδο 56 σεντ ή 0,94%, διαπραγματευόμενα στα 60,10 δολάρια το βαρέλι.
Σημειώνεται ότι χθες η τιμή του Brent υποχώρησε κατά 3,04 δολάρια ή 4,85%, διαμορφούμενη κάτω από τα 60 δολάρια, στα 59,54 δολ. ανά βαρέλι.
Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στα συμβόλαια Απριλίου, το αργό πετρέλαιο κατέγραφε άνοδο 42 σεντ ή 0,85%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 50,01 δολάρια το βαρέλι, όταν χθες, Δευτέρα, είχε υποχωρήσει κατά 17 σεντ ή 0,34%, στα 49,59 δολάρια το βαρέλι.
Οι συμμετέχοντες στην αγορά έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις νέες εβδομαδιαίες ανακοινώσεις σχετικά με τα αποθέματα αργού πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων προκειμένου να υπολογίσουν τη δυναμική ζήτησης στην μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα πετρελαίου του κόσμου.
Τα στοιχεία από το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο αναμένονται αργότερα σήμερα, ενώ τα στοιχεία από την κυβέρνηση αύριο, Τετάρτη, θα μπορούσαν να καταδείξουν αύξηση των αποθεμάτων κατά 4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 27 Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης