Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Mε την "βοήθεια" της Fed το ευρώ κερδίζει το δολάριο

UBS: Mε την
Με φόντο την αβεβαιότητα στο εσωτερικό της πολιτικής σκηνής στην Ελλάδα και την δυσκολία των Ευρωπαίων αξιωματούχων να συμφωνήσουν σε ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης για τη χώρα, αρκετοί παράγοντες της αγοράς ανέμεναν ότι το ευρώ θα καταγράφει ραγδαία υποχώρηση.
Ωστόσο, το ενιαίο νόμισμα αντί να «κλονίζεται» από τις συνεχείς εξελίξεις, παραμένει ισχυρό έναντι του δολαρίου και της στερλίνας και μάλιστα πολύ πάνω από την δίκαιη αξία του, σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή της UBS, Mansoor Mohi-Uddin.
Κατά τον Mohi-Uddin, η φαινομενική δύναμη του ευρώ έναντι του δολαρίου αποδίδεται στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της Fed. Αντίθετα, εξηγεί ο ίδιος, η δύναμη του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ δείχνει ότι η ανησυχία εξακολουθεί να υπάρχει για την πορεία του ενιαίου νομίσματος της Ευρωζώνης.
Με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επί του παρόντος να παραμένει η μοναδική μεγάλη κεντρική τράπεζα που έχει αυξήσει το κόστος δανεισμού, αυξάνεται και η διαφορά μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για την τεχνητή διόγκωση του ευρώ, σύμφωνα με τους αναλυτές, προσθέτει ο Mohi-Uddin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης