Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στη Wall – Nέες πιέσεις στο ADR της ΕΤΕ

tags :
Ήπιες απώλειες στη Wall – Nέες πιέσεις στο ADR της ΕΤΕ
O Dow υποχώρησε στο -0,59% και τις 18.097 μονάδες
Mε ήπιες απώλειες τερμάτισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς τα μακροοικονομικά μεγέθη προαναγγέλλουν μία ήπια ανάπτυξη της οικονομίας.
Ειδικότερα, ο Dow υποχώρησε στο -0,59% και τις 18.097 μονάδες, ο Nasdaq στο -0,26% και τις 4.967 μονάδες και ο S&P 500 στο -0,44% και τις 2.099 μονάδες.
Παράλληλα, το ADR της ΕΤΕ υποχώρησε στο -4,33% και τα 1,44 δολάρια.
Νωρίτερα, περιορισμένες αυξήσεις στους μισθούς και ήπια ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της αμερικανικής οικονομίας κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο μηνών του 2015.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της Fed, γνωστή και ως Beige Book, τα επίπεδα των μισθών κατέγραψαν ήπια άνοδο για το σύνολο των εργαζομένων και περιορισμένη για τους εξειδικευμένους εργάτες.
Παράλληλα, η οικονομική δραστηριότητα συνέχισε να αναπτύσσεται, αν και το ισχυρό δολάριο έπληξε την εξαγωγική δραστηριότητα ορισμένων εταιρειών.
Επίσης, όσον αφορά την αγορά εργασίας, οι ρυθμοί των προσλήψεων συνέχισαν να αυξάνονται, γεγονός που οδήγησε σε ανάπτυξη της καταναλωτικής δραστηριότητας.
Σχετικά με τις τράπεζες τέλος, η κατάστασή τους βελτιώθηκε σημαντικά τους πρώτους μήνες του 2015.
Παράλληλα, με 212 χιλ. εργαζομένους ενισχύθηκε ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Η ενίσχυση του τομέα συνεχίστηκε και τον Φεβρουάριο, αν και με βραδύτερο ρυθμό από ότι τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, όταν είχαν προστεθεί 250 χιλ. νέοι εργαζόμενοι, βάσει αναθεωρημένων στοιχείων.
Οι οικονομικοί αναλυτές, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση, εκτιμούσαν πως 238 χιλ. εργαζόμενοι θα προστίθενταν τον Φεβρουάριο του 2015, ωστόσο διαψεύστηκαν επί τα χέιρω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης