Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών υποχώρησε το ευρώ εν όψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ

tags :
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών υποχώρησε το ευρώ εν όψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ
Τις πρώτες πρωινές ώρες το ευρώ διολίσθησε στα 1,1037 δολάρια 
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών διολίσθησε σήμερα το πρωί το ευρώ έναντι του δολαρίου, εν όψει της τακτικής συνεδρίασης της ΕΚΤ.
Αναλυτικότερα, το ευρώ υποχώρησε στα 1,1084 δολάρια, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ιστορικό χαμηλό των 1,1098 δολαρίων ανά ευρώ.
Σημειώνεται, ακόμα, ότι τις πρώτες πρωινές ώρες, 7:11 ώρα Λονδίνου, το ευρώ άγγιξε τα 1,1037 δολάρια, ήτοι τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2003.
Το ευρώ διολίσθησε ακόμα και έναντι του γεν στα 132,4.
«Το ευρώ διολισθαίνει πολύ απλά διότι δεν έχει ακόμη συμπεριλάβει τον αντίκτυπο από την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα», σημειώνει ο Greg Gibbs, επικεφαλής στρατηγικής για τις αγορές Ασίας – Ειρηνικού της RBS, προσθέτοντας ότι «οι νομισματικές ρυθμίσεις απλώς δεν έχουν αποτιμηθεί πλήρως».
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σημειωτέον, η οποία συνεδριάζει σήμερα, Πέμπτη, στην Κύπρο, αναμένεται να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες του προγράμματος αγοράς κεκαλυμμένων ομολόγων, συνολικού ύψους 1 τρισ. ευρώ, το οποίο σύμφωνα με τους αναλυτές θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης