Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με αέρα… ΕΚΤ η σημερινή άνοδος στη Wall

tags :
Με αέρα… ΕΚΤ η σημερινή άνοδος στη Wall
Tο ADR της ΕΤΕ καταγράφει άνοδο στο +4,90% και τα 1,50 δολάρια
Με οριακή άνοδο κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.
Ειδικότερα, ο Dow ενισχύεται στο +0,04% και τις 18.107 μονάδες, ο Nasdaq στο +0,14% και τις 4.974 μονάδες και ο S&P 500 στο +0,02% και τις 2.099 μονάδες.
Παράλληλα, το ADR της ΕΤΕ καταγράφει άνοδο στο +4,90% και τα 1,50 δολάρια.
Νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε ο Draghi, το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, γεγονός που επιβεβαιώνει τις προβλέψεις των αναλυτών.
Το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων ξεκινά στις 9 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2016, τόνισε ο Draghi, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τη Λευκωσία.
Οι αγορές κρατικών ομολόγων θα εξαρτηθούν από την πορεία του πληθωρισμού, εξήγησε χαρακτηριστικά, ενώ επανέλαβε ότι μηνιαίως το πρόγραμμα θα ανέρχεται σε 60 δισ. ευρώ.
Όπως εξήγησε, επίσης, η ΕΚΤ θα συνεχίσει τις αγορές τιτλοποιημένων δανείων ABS και καλυμμένων ομολόγων.
H ΕΚΤ δεν θα αγοράζει ομόλογα με επιτόκιο χαμηλότερο από το επιτόκιο καταθέσεων, δηλαδή κάτω από -0,2%, ανακοίνωσε επίσης ο Draghi.
Η μετάδοση των μέτρων νομισματικής πολιτικής θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης, τόνισε χαρακτηριστικά ο κεντρικός τραπεζίτης.
Οι κίνδυνοι για την Ευρωζώνη έχουν μειωθεί, ωστόσο παραμένουν, προειδοποίησε, για να εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η ανάπτυξη της Ευρωζώνης θα ισχυροποιηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης