Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 61 δολ. αναρριχήθηκε το πετρέλαιο – Ανησυχία προκαλούν οι συγκρούσεις σε Λιβύη και Ιράκ

Στα 61 δολ. αναρριχήθηκε το πετρέλαιο – Ανησυχία προκαλούν οι συγκρούσεις σε Λιβύη και Ιράκ
Η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχύθηκε στα 61,08 δολάρια ανά βαρέλι το πρωί της Παρασκευής, ενώ του αμερικανικού αργού πετρελαίου στα 51,06 δολάρια
Στα περίπου 61 δολάρια αναρριχήθηκε η τιμή του «μαύρου χρυσού» την Παρασκευή, καθώς οι μάχες σε Λιβύη και Ιράκ προκαλούν ανησυχίες σχετικά με την προμήθεια πετρελαίου και ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που θα είχαν ως αποτέλεσμα περισσότερη προμήθεια στις παγκόσμιες αγορές.
Οι μάχες έχουν κλιμακωθεί στο βορειοανατολικά του Ιράκ, όπου οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν πυρπολήσει πεδία εξόρυξης πετρελαίου, προκειμένου να αποτρέψουν τους σιίτες μαχητές και τους ιρακινούς στρατιώτες από το να προελάσουν.
Στη Λιβύη, οι συνθήκες ασφαλείας επιδεινώνονται, με αποτέλεσμα να έχει παύσει η λειτουργία 11 πεδίων εξόρυξης πετρελαίου.
Η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχύθηκε στα 61,08 δολάρια ανά βαρέλι το πρωί της Παρασκευής, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκε κατά 30 σεντ, στα 51,06 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης