Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέτρα ασφαλείας λαμβάνουν Γαλλία και Μαλί, μετά την επίθεση σε εστιατόριο της Μπαμακό

tags :
Μέτρα ασφαλείας λαμβάνουν Γαλλία και Μαλί, μετά την επίθεση σε εστιατόριο της Μπαμακό
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, John Kerry, καταδίκασε την επίθεση
Στη λήψη σειράς νέων μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας στη χώρα αυτή της Δυτικής Αφρικής, στον απόηχο της επίθεσης στην οποία σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι σε εστιατόριο της πρωτεύουσας Μπαμακό, συμφώνησαν η Γαλλία και το Μαλί.
Αυτό αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η γαλλική προεδρία, χωρίς όμως να γίνεται αναφορά είδος των μέτρων που θα ενισχυθούν.
"Οι δύο πρόεδροι αποφάσισαν κοινά μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στο Μαλί", αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε έπειτα από τη συνομιλία του γάλλου προέδρου , F. Hollande,  με τον ομόλογό του τού Μαλί.
Σημειώνεται ότι την επίθεση καταδίκασε και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών,  John Kerry, από το Παρίσι, χαρακτηρίζοντάς την "αποτρόπαιη και δειλή".
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο John Kerry, "αυτές οι αποτρόπαιες και δειλές επιθέσεις, αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες (...), το να ανοίγει κάποιος πυρ μέσα σε ένα εστιατόριο γεμάτο με αθώους πολίτες, το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν την δέσμευσή μας για την πάταξη της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της κι απ΄ όπου κι αν προέρχεται".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης