Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Αύξηση 1,4% σε ετήσια βάση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή τον Φεβρουάριο του 2015

Κίνα: Αύξηση 1,4% σε ετήσια βάση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή τον Φεβρουάριο του 2015
Σε μηνιαία κλίμακα, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 1,2%
Αύξηση 1,4% σε ετήσια βάση καταγράφηκε στον δείκτη τιμών καταναλωτή της Κίνας τον Φεβρουάριο του 2015, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Οι οικονομικοί αναλυτές, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση εκτιμούσαν ότι ο δείκτης θα ενισχυόταν κατά 0,9%, ωστόσο διαψεύστηκαν επί τα βελτίω.
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 1,2%, από αύξηση 0,3% τον Ιανουάριο και έναντι προβλέψεων για αύξηση κατά 0,8%.
Ο δείκτης είχε ενισχυθεί κατά 0,8% τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, σε ετήσια βάση, με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων πέντε ετών, εγείροντας ανησυχίες για γενικευμένο αποπληθωρισμό.
Τα πρόσφατα αποτελέσματα, αν και βελτιωμένα, απέχουν του στόχου για τον πληθωρισμό (+3%), ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές η βελτίωση ήλθε λόγω των εορτασμών για το νέο έτος, βάσει σεληνιακού ημερολογίου.
Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι αποπληθωριστικές τάσεις θα ενταθούν μέσα στο 2015, κάτι που φαίνεται να συμμερίζεται η κυβέρνηση της Κίνας, η οποία την περασμένη εβδομάδα υιοθέτησε χαμηλότερους στόχους για την ανάπτυξη του ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης