Τελευταία Νέα
Διεθνή

G. Brown: Η Βρετανία θα γίνει η Βόρεια Κορέα της Ευρώπης, αν φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση

G. Brown: Η Βρετανία θα γίνει η Βόρεια Κορέα της Ευρώπης, αν φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Χωρίς φίλους και σε απομόνωση θα οδηγήσει την Βρετανία ένα ενδεχόμενο Brexit, δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας
Η Βρετανία θα μετατρεπόταν σε Βόρεια Κορέα της Ευρώπης, αν αποφάσιζε να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Gordon Brown.
Ένα ενδεχόμενο Brexit θα οδηγούσε την Μεγάλη Βρετανία σε απομόνωση, χωρίς φίλους και πολιτική επιρροή, προειδοποίησε ο Brown.
Σχολίασε, ακόμα, ότι η χώρα έχει μπει σε πορεία ανάπτυξης και ότι σε μία δεκαετία θα μπορούσε να ξεπεράσει την Γερμανία ως η πιο ισχυρή οικονομία της Ευρώπης.
Ωστόσο σε περίπτωση Brexit, θα έμπαιναν εμπόδια στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας, ενώ ήδη η πολιτική στάση του David Cameron, που στέκει με το ένα πόδι εκτός ΕΕ και με το άλλο εντός, έχει αποδυναμώσει την πολιτική θέση της χώρας στο διεθνές στερέωμα, όπως φάνηκε και από την ουκρανική κρίση.
«Πρέπει να πούμε την αλήθεια, για τις 3 εκατ. θέσεις εργασίας, τις 25 χιλ. εταιρείες, τις 200 δισ. στερλίνες σε εξαγωγές και τις 450 δισ. στερλίνες σε επενδύσεις που συνδέονται με την ΕΕ», διεμήνυσε ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε πως «πρέπει να πούμε πως η επιλογή τύπου Hong Kong “να φύγουμε από την Ευρώπη για να μετέχουμε στο παγκόσμιο στερέωμα” είναι ουσιαστικά επιλογή τύπου Hong Kong».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης