Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάτω από τα 58 δολ. το πετρέλαιο, καθώς το δολάριο «χτύπησε» υψηλό 11 μηνών

Κάτω από τα 58 δολ. το πετρέλαιο, καθώς το δολάριο «χτύπησε» υψηλό 11 μηνών
Στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και δύο εβδομάδες διαμορφώθηκαν τα συμβόλαια του πετρελαίου Brent
Στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες υποχώρησαν τα συμβόλαια του πετρελαίου Brent, που επηρεάστηκαν από το ισχυρότερο δολάριο.
Το αμερικανικό νόμισμα διαμορφώθηκε σε υψηλό 11 ετών, στα 98,18 την Τρίτη.
Τα συμβόλαια πετρελαίου που κυριαρχούνται από το δολάριο τείνουν να υποχωρούν όταν το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται, καθώς αυτό καθιστά το πετρέλαιο πιο ακριβό για τους αγοραστές με άλλο νόμισμα.
Η ζήτηση για δολάρια συνέχισε να υποστηρίζεται από τα τελευταία στοιχεία σχετικά με την απασχόληση στις ΗΠΑ, εδραιώνοντας τις προσδοκίες για μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.
Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, FED, εκτιμάται ότι θα αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια περί τα μέσα του 2015 και οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να δουν τις προθέσεις της.
Όσον αφορά το πετρέλαιο, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, στα συμβόλαια Απριλίου το πετρέλαιο Brent «χτύπησε» ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 57,90 δολάρια, ένα επίπεδο που είχε να ειδωθεί από τις 19 Φεβρουαρίου, πριν διαμορφωθεί στα 58,05 δολάρια κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών, σημειώνοντας πτώση 0,83% ή 48 σεντ.
Τη Δευτέρα, η τιμή του πετρελαίου Brent διαμορφώθηκε στα 58,53 δολάρια το βαρέλι, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα αυξημένα αποθέματα πετρελαίου.
Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το αμερικανικό αργό για παράδοση τον Απρίλιο υποχώρησε κατά 34 σεντ, στα 49,67 δολάρια ανά βάρελι, όταν μια μέρα νωρίτερα είχε διαμορφωθεί στα 50 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης